In Company 2019-10-12T14:18:16+00:00

Mindful Werken  (In Company Training)

Gelukkig groeit binnen organisaties en bij medewerkers in toenemende mate het besef dat het belangrijk is om maatregelen te treffen die de kans op het ontstaan van werkstress- en/of werkstress gerelateerde klachten helpen verminderen. Organisaties bieden daarvoor steeds vaker een mindfulness training aan. Mindfulness is binnen de werksituatie praktisch toepasbaar en draagt bij aan meer veerkracht en werkplezier.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een mindfulness training positieve effecten heeft op het hanteren van stress, onderlinge communicatie, mentale vaardigheden en productiviteit.

Mindful werken versterkt de vitaliteit en draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ziekteverzuim kan hiermee onder andere worden teruggedrongen of voorkomen worden.
Bij Mariska van der Linde Mindfulness en Coaching ligt het accent op het leren leiding te nemen over het eigen welbevinden. Door middel van de mindfulness- cursus wordt inzichtelijk welke gedachten, gevoelens of gedragingen schadelijk zijn voor het omgaan met werk, al dan niet in combinatie met de thuissituatie. Herkennen van de eigen (on)mogelijkheden in combinatie met het maken van de juiste keuze(s) leiden ertoe dat er meer ademruimte en plezier in het werk wordt ervaren.

Wat leer je in een mindfulness training?

Door het doen van aandachtoefeningen gericht op het lichaam, gedachten, ademhaling, beweging en dagelijkse activiteiten leer je mindful vaardig te worden. Je krijgt in de training praktische handvatten mee, die direct in het werk toepasbaar zijn. Het bespreken van opdrachten en het delen van ervaringen is een belangrijk onderdeel van de training om mindfulness te integreren in de werksituatie.

In de training komen de volgende thema’s aan bod:

  • de automatische piloot herkennen
  • adempauzes nemen als belangrijk oplaadmoment
  • vroegtijdig (h)erkennen van stress-signalen
  • leren omgaan met stress
  • bewust zijn van lichamelijke en mentale grenzen
  • leren omgaan met gedachten die niet-helpend zijn
  • ontwikkelen van zelfmanagement
  • met aandacht communiceren

Resultaten van de mindfulness training:

Mensen die mindfulness toepassen in hun werk zijn in staat om zelf meer de regie te nemen over hun eigen leven en keuzes te maken die leiden tot meer ademruimte en werkplezier. Hierdoor wordt minder werkdruk en stress ervaren, is er meer aandacht en focus op het werk, meer balans tussen privé en werk en wordt er beter gecommuniceerd.

Voor wie?
Voor medewerkers die moeite hebben met de hoge werkdruk en alledaagse hectiek en daardoor stressklachten ervaren.
Daarnaast is deze training ook bedoeld voor werknemers die hun persoonlijke effectiviteit en veerkracht willen vergroten en met aandacht willen leven en werken.
Praktische details 
In 8 trainingssessies van 2,5 uur trainen deelnemers hun aandacht en mindset. Tussendoor doen ze oefeningen en opdrachten thuis en/of op ‘t werk (dagelijks ca. 30 minuten), zodat ze duurzaam profijt hebben van de training. De opdrachten zijn deels werk gerelateerd.

Maximum aantal deelnemers: 8
Aantal contacturen: 20 uur
Aantal zelfstudie-, oefenuren: 25  uur, verdeeld over 8 weken (3,5 uur gemiddeld per week).
Telefonisch voorgesprek met deelnemer cursus: 30 minuten
Geen bedrijf is hetzelfde, de cursussen worden op maat gegeven.

Aanbod:

In Company Mindfulness training op maat
8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur

Mindful Werken Individueel programma
Een individueel coaching traject in overleg met werkgever en medewerker.

Meer weten?
Wilt u meer weten over deze Mindfulness In Company training? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Privacy

Voorwaarden

Follow by Email
Facebook
LinkedIn